Rólunk

Célunk a kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése a fiatalok és fiatal felnőttek körében. Támogatjuk őket abban, hogy önállóságuk és a személyes hatékonyságuk növelésével megtalálják helyüket a világban, életük és közösségeik aktív alkotói legyenek.

Társadalmi vállalkozás:
Ifjúsági és civil csoportok, közösségi projektek, képzések, családok, baráti társaságok értékteremtő tevékenységeinek adunk logisztikai és térbeli hátteret, inspiráló környezetet. Ifjúsági képzési központot működtetünk Hollókőn, amely adottságaiban, szolgáltatásaiban megfelel a rendhagyó módszerekkel dolgozó csoportok igényeinek. A szálláshely értékesítéséből származó bevétel a ház fenntartását, a programok támogatását és helyi ifjúsági munkánkat, közösségfejlesztő és munkahelyteremtő törekvéseinket szolgálják. A ház fenntartását javarészt önkéntes alapon végezzük, évente átlagban több mint 1000 önkéntes órát fektetünk az épület fenntartásába és fejlesztésébe. Helyi hátrányos helyzetű fiataloknak és fiatal felnőtteknek teremtünk munkalehetőséget a Kreatív Tér fenntartása és üzemeltetése során.

Legjellemzőbb programok a házban:

 • képzések
 • ifjúsági cserék
 • tematikus táborok: pl. média, sport, tánc, kézművesség, környezetvédelem
 • céges csapatépítők
 • jógás elvonulások
 • projekt találkozók, konferenciák, szakmai rendezvények
 • önkéntes programok, építőtáborok
 • ifjúsági kezdeményezések
 • osztálykirándulások, erdei iskolák
 • osztály- és családi találkozók
 • alkotócsoportok, szakmai műhelyek

Helyi ifjúsági munka és közösségfejlesztés:
A Kreatív Tér elkötelezett ifjúsági szakemberei, trénerei, munkatársai alulról szerveződő, felkereső ifjúsági munkát folytatnak a Szécsényi kistérség közösségi tereiben, tanodáiban és iskoláiban. Célunk, hogy az önkéntesség és az önszerveződés közösségépítő hatását megértsék a fiatalok és képessé váljanak ezáltal saját környezetükért tenni. Azért dolgozunk, hogy a helyi fiatalok tudatosan éljenek, képesek legyenek döntéseket hozni és ezért a cselekvés szintjén vállaljanak felelősséget. Helyi és nemzetközi önkéntesek, roma és nem roma gyerekek, fiatalok és felnőttek együttesen tesznek azért, hogy olyan élhető közösséget építsenek, amely inspirálja a fiatalok vállalkozási kedvét, munkahelyeket teremt és ezáltal megtartja a fiatalokat.

A Kreatív Tér létrehozói fiatalok és fiatalokkal foglalkozó szakemberek közössége. 2010-ben 100 önkéntes segítségével, néhány hónap alatt, önerőből hoztuk rendbe és kezdtük működtetni a házat, ami méretéből, hangulatából, elhelyezkedéséből adódóan ideális a fent leírt célok megvalósítására. 2011-ben további 50 fiatal önkéntes vett részt a ház működtetésében. 2012-től az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával az Európai Önkéntes Szolgálat keretében 5 külföldi fiatal önkéntesként vesz részt a környéken végzett felkereső ifjúsági munkánkban, 2013 és 2014-ben összesen 6 képzésünk valósult meg, ahol nemzetközi ifjúsági szakemberek kompetenciafejlesztésével foglalkoztunk tánc, ifjúsági munka, önkéntes menedzsment és kommunikáció témákban. 2015-től törekszünk arra, hogy vendégkörünk folyamatosan bővüljön ezáltal egyre több fejlődni képes közösséget támogathassunk. Ifjúsági munkánkat és közösségfejlesztő tevékenységüket startégiai együttműködésben végezzük az Egyesek Ifjúsági Egyesülettel.

A Kreatív Térben megvalósuló programjaid által Te is tehetsz a fiatalok közösségeinek fejlődéséért!

NTAK: KO19010656 – Közösségi szálláshely